nepřihlášen | přihlásit

Těsto na pizzu - recept pro domácí pekárnu

Množství těsta z této dávky vystačí na 5 kusů pizzy. Jedna pizza je zhruba o průměru cca 30 cm.

Ingredience

550 gr mouky na pizzu s vysokým obsahem lepku
300 ml vody
6 lžic olivového oleje
1 lžička cukru
2 lžičky soli
sušené bylinky dle chuti (bazalka, tymián, oregáno)
5 gr (půl sáčku) sušeného droždí

Postup

Do nádoby od pekárny nalijeme vodu, přidáme olivový olej, sůl, cukr. Nasypeme mouku, rozdrolíme bylinky a nasypeme droždí. Poté vložíme do pekárny a na program "Příprava těsta" necháme zpracovat těsto.

Těsto po doběhnutí programu můžeme vyjmout, rozdělit na jednotlivé porce, potřít olivovým olejem a jednotlivě v sáčcích uschovat v lednici.

Vyzkoušeno v pekárně chleba ETA Harmony. Budu rád když v komentářích přispějete svými zkušenostmi s tímto receptem a svými pekárnami.

Plná velikost do nového okna
Plná velikost do nového okna
těsto na pizzu se míchá v domácí pekárně
těsto na pizzu je hotovo, můžeme ho vyjmout
Otevřít obrázek do nového okna
rozdělíme na jednotlivé dávky, které můžeme hned použít, nebo uskladnit do ledničky
detail porce těsta na pizzu
jednotlivé porce jsou připraveny na uskladnění a použití později