Těsto na pizzu - recept pro domácí pekárnu
Množství těsta z této dávky vystačí na 5 kusů pizzy. Jedna pizza je zhruba o průměru cca 30 cm.
Ingredience
550 gr mouky na pizzu s vysokým obsahem lepku
300 ml vody
6 lžic olivového oleje
1 lžička cukru
2 lžičky soli
sušené bylinky dle chuti (bazalka, tymián, oregáno)
5 gr (půl sáčku) sušeného droždí
Postup
Do nádoby od pekárny nalijeme vodu, přidáme olivový olej, sůl, cukr. Nasypeme mouku, rozdrolíme bylinky a nasypeme droždí. Poté vložíme do pekárny a na program "Příprava těsta" necháme zpracovat těsto.
Těsto po doběhnutí programu můžeme vyjmout, rozdělit na jednotlivé porce, potřít olivovým olejem a jednotlivě v sáčcích uschovat v lednici.
Vyzkoušeno v pekárně chleba ETA Harmony. Budu rád když v komentářích přispějete svými zkušenostmi s tímto receptem a svými pekárnami.