nepřihlášen | přihlásit

Domácí kremrole podle Ivy S.

Domácí kremrole jsem poprvé ochutnal právě u Ivy. Později jsem ji poprosil o postup výroby a bylo mi vyhověno, takže jsem to vyzkoušel a s radostí předávám dál.

Ingredience

1 listové těsto (koupené, ideálně jen chlazené)
1 vejce, rozšlehané na potření trubiček
4 bílky na náplň
moučkový cukr v poměru váha bílků x 2

Postup

Těsto rozválíme na 4mm. Uděláme si obdélník cca 30 na 12 cm. Nařežeme proužky široké asi 4 cm.
Pak to namotáme na trubky, začněte u toho slabšího konce. Když to motáte musí se trošku ty kraje překrývat. Namotané umístíme na plech s pečícím papírem pomažeme vajíčkem.

Pečeme ze začátku na 180 stupňů, když se těsto pěkně nafoukne tak sníříme teplotu na 150 stupňů aby se trubičky pěkně propekly. Pozor při pečení neotvírat troubu! Jsou hotové až budou do zlatova.

Po vychladnutí trubičky plníme sněhem, který připravíme takto: Zvážíme si bílky (informaci o váze potřebujeme pro váhu přidávaného cukru). Z bílků ušleháme tuhý sníh. Pak postupně zašleháváme moučkový cukr (váha bílků x 2). Jakmile máme zašlehaný cukr, tak směs zahříváme ve vodni lazni (mísu položíme na hrnec s vodou, který je na slabém plamenu na sporáku, tak aby byla ponořená částečně do vody, ale nedotýkala se dna) a u toho stále šleháme. Hotovo je až je cukr rozpuštěný, tzn. nekřupe mezi zuby.

Trubičky plníme pomocí cukrářského sáčku. Hotové trubičky trochu pocukrujeme a je to!

Otevřít obrázek do nového okna
Otevřít obrázek do nového okna
Otevřít obrázek do nového okna
Otevřít obrázek do nového okna
Otevřít obrázek do nového okna
Otevřít obrázek do nového okna
Otevřít obrázek do nového okna